Feriepark Langeland Ristinge Camping Camping i det Sydfynske Øhav

I det idylliske Sydfynske Øhav nærmere præcis Langeland, finder man den charmerende Ristinge Camping. Campingpladsen byder på en fantastisk naturoplevelse med Ristinge Klint og Hale i ”baghaven”. Blot 200 meter væk venter en af Danmarks bedste badestrande, Ristinge Strand.

Langeland lokker med utallige dejlige gå- eller cykelture, der kan starte direkte fra campingpladsen. Moderne faciliteter for alle aldersgrupper –  en multibane og tennisbane begge med kunstgræs, en swimmingpool, topmoderne sanitetsbygning mm.

Uanset om du ankommer med et iglotelt eller foretrækker at bo i en hytte med eget bad og toilet, er der plads til alle på Ristinge Camping. Her får du en uforglemmelig oplevelse midt i naturens skønhed og med alle moderne bekvemmeligheder inden for rækkevidde.

Respekt for naturen Vores tanker om bæredygtighed

Vores tilgang til bæredygtighed og den grønne omstilling er baseret på sund fornuft og respekt for naturen, som vi lever af og ikke mindst lever i hver eneste dag. Vi anser vores natur-omgivelser for  meget værdifulde, og derfor er det afgørende for os at tage ansvar for dens bevarelse.

Vi stræber efter at videreføre denne tankegang til både vores medarbejdere og vores gæster. Vores mål er at skabe en bevidsthed om, hvordan vi kan passe på og bevare den natur, der er grundlaget for vores eksistens.

For medarbejderne betyder det, at de opfordres til ansvarlig adfærd og skabe en arbejdskultur, der fremmer bæredygtige løsninger og genbruger hvor det er muligt.

Gæsterne ønsker vi at inspirere til en bevidst rejseoplevelse, hvor de kan nyde naturen og samtidig bidrage til dens beskyttelse.

Vi mener, at ved at integrere bæredygtige principper i vores daglige drift og opfordre til miljøvenlige valg, kan vi sammen bidrage til en positiv forandring og sikre, at de smukke omgivelser vi er en del af, forbliver intakte for kommende generationer.

Konkrete tiltag Arbejdet med bæredygtighed

I 2021 påbegyndte vi for alvor en omfattende grøn omstilling af vores campingplads. Vi udskiftede det gamle oliefyr i toiletfaciliteterne med en luft-til-vand varmepumpe og har på den store P-plads foran butikken installeret en dobbelt lynladestander til elbiler. Vi prioriterer biodiversitet ved at bevare naturlige områder på pladsen og lader faldne træer ligge, hvis de ikke er til gene.

I vores kiosk reducerer vi varespild ved at sælge varer tæt på udløbsdato til nedsat pris og tilbyder bake-off brød samt morgenbrødsrester og kager til halv pris sidst på dagen. Vi anvender genanvendelige materialer til emballage og har implementeret vandsparere i servicebygningerne for at minimere vandforbruget. Skilte opfordrer diskret til vand- og energibesparelse rundt om på pladsen.

Alle lyskilder er udskiftet til LED- eller solcellebaserede lamper i servicebygninger, butik og pladsbelysning. Bevægelsessensorer og skumringsrelæer er integreret for at optimere lysforbruget og undgå unødig oplysning om natten.

Vi har skabt en grøn profil, og har et afsnit omkring det på vores hjemmeside, hvor man kan følge med i vores grønne tiltag HER

Fremtidige tiltag indenfor bæredygtighed

I begyndelsen af 2024 opgraderer vi vores ældre salgskøledisk med en ny model og udskifter den forældede kompressor i vores fryserum med et mere energibesparende alternativ.

I efteråret 2024 planlægger vi at igangsætte et ambitiøst grønt projekt til en værdi af 1 mio. kr.

Det indebærer udskiftning af det sidste oliefyr til varmepumpe, energieffektiv varmepumpe til opvarmning af poolen, og ligeledes en termodug til poolen, for at minimere varmetab.

Samtlige varmepumper og andre energiforbrugende installationer vil blive forsynet af solcelleanlæg.

Læs mere om Feriepark Langeland Ristinge Camping HER

 

 

 

GREENSTAY`s verdensmål

Vores mål for mere bæredygtighed

Klik på de enkelte ikoner for at læse mere