Hullehavn Camping Tæt på - og med naturen

Hullehavn Camping ligger ud til klipperne og Østersøen på fredet grund. Fredningen og landskabet gør, at vi har en plads, som langt hen ad vejen er formet af landskabet og naturen. Steder til overnatning er placeret de steder i landskabet, hvor klipper, træer og buske giver plads til et telt, en campingvogn eller en camper. 

I den periode, vi har haft fornøjelsen af at have Danmarks smukkeste arbejdsplads, har det givet god mening at understøtte den natur, vi er så privilegeret at have. Med tiltag der kan bevare, det vi har, for dem, der kommer efter os en gang. Så det mange år frem vil være muligt at komme ud, og mærke den Bornholmske natur tæt på, selv om pladsen ligger lige inden for byskiltet i Svaneke. 

Hvorfor bæredygtighed? Gensidig afhængighed med naturen

Bæredygtighed er logik!

Som et sted, der er afhængig af at have naturen til rådighed, vil det ikke give mening ikke at have fokus på bæredygtighed. Naturen giver os et fantastisk sted, hvor mennesker fra nær og fjern kan slappe af og nyde, men også bruge den fantastiske natur, der er på Hullehavn camping. Her kan man mærke kræfterne fra havet, finde planter, der som det eneste sted i Danmark, kun vokser i klipperne ud for pladsen og 3 km mod syd.

Hvis vi, ved at have fokus på bæredygtighed, kan bidrage til, at der fortsat vil være liv i havet og den specielle natur, er det det mindste vi kan gøre for at betale lidt tilbage for alt det, vi får fra den natur, vi ligger i. Hvis den natur ikke var der, ville vores lille perle nok heller ikke have været her.

Så gæster, der har fokus på at ville bo bæredygtigt, vil være en målgruppe, vi kan dække. Og dem, der ikke har dette fokus, vil alligevel kunne bidrage lidt på deres ferie ved at vælge vores campingplads.

Konkrete tiltag Lave om og lade være

For at kunne have mere bæredygtighed har vi arbejdet ud fra, at skal noget laves om, skal der være fokus på, at det gøres mere bæredygtigt. Der skal ikke lave noget om, før det er nødvendigt. Hvis det virker, hvorfor så erstatte det med noget andet, der også virker. Og kan gamle materialer genbruges, bliver de det.

At lade være kan være noget, der gavner vores biodiversitet. Så noget af græsset får lov til at vokse og noget af kvaset bliver lagt til side i stedet for at blive brændt eller kørt til kompost på genbrugspladsen. Så vi har områder, der er ”vild med vilje”.

Vi har lavet forskellige tiltag, der bidraget til mere bæredygtighed:

Hovedparten af vores vandhaner er berøringsfri med timer for at spare på vores drikkevand. Alle lyskilder bliver skiftet til led, når de er udtjent. Der er sensor, hvor det er muligt, så der kun er lys, når det er nødvendigt.

Vi er ikke ”Dark Sky” camping, men vi har ikke meget belysning ude på pladsen, men primært omkring bygninger og faciliteter, så stjerner er der mange af over pladsen.

Oliefyret er fjernet og skiftet ud med varmepumpe. Der arbejdes på løsninger med solceller. Vi har fokus på at bruge miljømærkede produkter og papir. Maskiner bliver løbende skiftet til eldrevne, og der bliver etableret lade standere til dem, der kommer med elbiler. Der er planer om at udvide antal af el-standere, så næsten alle pladser kan have strøm efter deres behov.

Læs mere om Hullehavn Camping HER

 

GREENSTAY`s verdensmål

Vores mål for mere bæredygtighed

Klik på de enkelte ikoner for at læse mere