Camp Djurs Auning Camping Bidrager til bæredygtighed

Danmarks måske hyggeligste campingplads

Camp Djursland Auning Camping byder på utroligt skønne omgivelser og naturoplevelser ud over det sædvanlige. Og på “Djurslands Perle”, som er en hyggelig mindre plads drevet med hjertet, er der vildt med vilje – for ægteparret Bjarne og Tina Nielsen, som har pladsen, har aktivt valgt at arbejde med bæredygtighed, og derigennem passe på miljøet og invitere biodiversiteten ind i vores skønne natur, og ligeledes reducere brug af vand, el, samt diverse miljøbelastende kemikalier mv.

Bjarne og Tina var tidligere ganske skeptisk overfor begrebet bæredygtighed. De mente, det var opreklameret og Bjarne kaldte svogerens Tesla for en Ipad på hjul.

I dag har han og konen selv en elbil for ægteparret har været på en grøn rejse, som har medført, at de i dag er med i GREENSTAY-mærkeordningen. Det betyder, at campingpladsen bidrager til den globale bæredygtige udvikling og FN’s verdensmål. Bjarne og Tina kunne nemlig se at arbejdet med bæredygtighed gav mening både miljømæssigt og økonomisk for virksomhederne.

Snusfornuft og økonomi Tanker om bæredygtighed

Det var Bjarne Nielsen, som i samarbejde med kollegaer i brancheforening Camping Outdoor Danmark, har udviklet GREENSTAY, en bæredygtighedsmærkeordning specifikt til de danske campingpladser

I starten syntes Bjarne at Bæredygtighed var lidt hippieagtigt, men da han er en innovativ type, som kigger på, hvordan han kan føre virksomheden ind i fremtiden, gennemgik han sammen med brancheforeningen Camping Outdoor Danmark en analyse, som viser at bæredygtighed spiller ind, når folk vælger, hvor ferien skulle gå hen. De fandt ud af at op mod 60 procent havde bæredygtighed som parameter, når de skal vælge en feriedestination.

Han fandt ud af at flere af de forbedringer, han havde lavet på Camp Djursland de seneste år, faktisk var bæredygtige. Han havde ikke sat LED-lys op og monteret berøringsfrie armaturer, fordi han ville være bæredygtig, men fordi det gav mening og handlede om almindelig snusfornuft og økonomisk ansvarlighed.

Bjarne og Tina fandt ud af at de, uden at tænke over det, allerede tænkt grønt. Hvis de har nogle nye projekter i dag, kigger de altid efter en grøn løsning. Det er i deres og campingpladsens DNA.

Bjarne og Tina er overbeviste om, at det er godt for os mennesker at være ude. Få energi og glæde i kroppen, opleve samværet med de nærmeste, mærke hyggen sprede sig, når bålet er tændt og mørket sænker sig. Vel vidende at i morgen er atter en dag med frisk luft, rent vand og højt til himmelen. Bæredygtighed handler for dem også om ro og hygge og socialt samvær, og være tæt på naturen.

Konkrete tiltag Arbejdet med bæredygtighed

Bjarne og Tina har i forbindelse med arbejdet med bæredygtighed skabt en masse tiltag. De har blandt andet etableret mange udtag på campingpladsen, så gæsterne kun skulle betale for deres eget elforbrug i stedet for at betale et fast beløb. Det har resulteret i, at det samlede strømforbrug er faldet betragteligt

De er også glade for det jordvarmeanlæg, de fik etableret i 2019, og som reducerede elforbruget med cirka 40 procent. Det var et bæredygtigt tiltag som også giver mening fra et drifts- og investeringsmæssigt synspunkt. De sparer en masse penge på elregningen samt DKK 10.000 om året i gas, da de tidligere brugte gas til at holde servicebygningen frostfri. Men nu bruger de bare det varme vand, som kører rundt i systemet i forvejen. De viser, at der er mange af de grønne løsninger, som kan finansiere sig selv. For eksempel har jordvarmeanlægget tjent sig selv hjem på kun tre år.

Bjarne og Tina har også, i forbindelse med en totalrenovering af servicefaciliteterne, valgt at få armaturer med sensorer, vandspare-funktioner i badeværelsefaciliteterne. De har også etableret to 22KW ladestandere til gæsternes elbil, der er placeret foran INFO, sådan at de kan byde elbiler velkommen.

Fremtidige tiltag indenfor bæredygtighed

Bjarne og Tina kigger konstant efter nye måder hvorpå de kan blive mere bæredygtige. De kører videre ad den grønne vej og har specielt fokus på biodiversiteten, som de vil styrke på pladsen. De vil give naturen fri. Det passer godt til deres profil som campingplads, for de vil gerne ses som det der grønne åndehul.

 

GREENSTAY`s verdensmål

Vores mål for mere bæredygtighed

Klik på de enkelte ikoner for at læse mere