Blokhus By Camping Lige ved by, skov og strand

Godt værtsskab ved Inge og Karsten

Blokhus By Camping ligger lige indenfor byskiltet i Blokhus. Lige midt i områdets fantastiske tilbud: Gateway Blokhus med sine stisystemer og smukke skov, Blokhus Strand med sin smukke hvide strand, hvor det er tilladt at tage sin bil med helt til vandkanten, og ikke mindst Blokhus by med de mange butikker, restauranter og cafeer samt Torvet, hvor vores aktive erhvervsforening afholder en masse events fordelt på hele året.

På campingpladsen er der plads til alle størrelser campingvogne, campere og telte. Der er store og små hytter, så de, der ikke har deres eget at sove i, kan leje en seng. Campingpladsens servicebygninger er moderne og velholdte.

Det er ejerne selv, der passer pladsen med hjælp af få sæsonmedarbejdere. Inge og Karsten er altid til at få fat i, hvis der skulle være spørgsmål eller brug for hjælp.

Tanker om bæredygtighed Hvorfor bæredygtighed?

Blokhus By Camping fik sin første udlejningstilladelse i 1947. Allerede den gang var det vigtigt at sortere. Blandt andet skulle teltcampisterne aflevere deres brugte underlag af halm i den rigtige bunke, så det ikke blev blandet med det ubrugte. Dette sorteringsarbejde var skrevet ind som et punkt i udlejningstilladelsen.

I takt med at affaldsmængden er vokset er opgaven med sortering naturligt nok også vokset, og på Blokhus By Camping er vi vokset med opgaven. Igennem mange år har vi tilbudt vores gæster at kunne sortere deres affald i forskellige fraktioner. Det giver mening at sortere affaldet, fordi noget affald kan bruges til forbrænding, andre typer affald kan genbruges. Selvfølgelig skal feriegæster også kunne deltage i dette sorteringsarbejde, så derfor har vores gæster på campingpladsen mulighed for at sortere pap, papir, glas, metal, hård plast og blød plast, batterier og restaffald.

Når en campingplads som vores ligger i noget af Danmarks smukkeste natur, så er det helt naturligt for os hele tiden at have naturen i tankerne. Vi opfordrer vores gæster til at hjælpe med strandrensning, vi uddeler brochurer om den nærliggende natur med de mange stier og oplevelserne den kan give, vi støtter lokale foreninger i deres arbejde for at få flere mennesker ud i naturen, og så bruger vi tid på konkrete miljømæssige tiltag på campingpladsen.

Vi har fokuspunkter og tiltag indenfor alle 17 verdensmål. Se listen på vores hjemmeside under fanen ”Om os”.

Konkrete tiltag Tager ansvaret for naturen seriøst

Igennem årene er der løbende skiftet til LED pærer både i bygninger og på pladsen: der er skiftet til vandsparer både ved håndvaske og i brusere. Alt håndtørre- og toiletpapir er bæredygtigt fremstillet. Rengøringsmidlerne er alle mærket med Svanen eller EU-Blomsten.  Der bruges ikke kemikalier eller kunstgødning på campingpladsens arealer. Alle disse tiltag giver rigtig god mening for naturen, arbejdsmiljøet og for økonomien.
Inge og Karsten er begge vokset op i familier, hvor det var almindeligt at lukke for vandet under tandbørstning og hårvask, at slukke for lyset, når man forlod et rum og at holde døre og vinduer lukket for at holde på varmen. Den gang var det et argument af økonomiske årsager. I dag er det stadig økonomisk fornuftigt at spare på vand, strøm og varme, men der er et endnu større miljømæssigt argument. Nemlig at spare på ressourcerne og at bruge energikilder, der udleder så lidt CO2 som muligt.
Fremadrettet ser campingpladsen ind i en fremtid med eldrevne køretøjer, både egne og gæsternes. Elnettet på selve campingpladsen kan ikke levere nok strøm til opladning af elbiler, derfor opsættes der ladestandere, som gæsterne på pladsen samt gæster i lokalområdet kan benytte.
Det bliver også en fremtid med en væsentlig øget digitalisering, både i receptionen, på pladsen og i bygningerne. Digitaliseringen er med til at øge kundeservicen, spare på papir og tryksager, stabilisere forbrug af vand, strøm og varme, samt sammenholde indsamlede data til brug for forudsigelse af nye trends og ændringer i gæsternes mønstre.

Læs mere om Blokhus By Camping HER

 

GREENSTAY`s verdensmål

Vores mål for mere bæredygtighed

Klik på de enkelte ikoner for at læse mere